25 januar, 2012

Brug cyklen på de korte distancer - Spar tid og penge - Samt du skåner miljøet

Der findes ét transportmiddel, der kan bringe dig hurtigt frem i bytrafikken og som samtidig er billigt, ultimativt fleksibelt og som ikke udleder drivhusgasser overhovedet. Tager du også cyklen frem for bilen?
Man får en god fornemmelse, når man kan nedbringe udgifterne til benzin. Dels fordi priserne på benzin er vanvittig høj og kilometerne er blevet temmelig dyre efterhånden, og dels fordi det unægtelig er bedre for miljøet.

Man bliver jo også nærmest konstant tvunget til at tage stilling til miljøspørgsmål. I den diskussion bringes bilen ofte op, for kunne man ikke ofte tage cyklen i stedet? Især de korte strækninger i bilen bør man undgå, hvis man har lyst til at gøre verdensklimaet og spare på benzinen. De korte ture koster nemlig rigtig meget brændstof, da bilen skal varmes op før den begynder at køre lidt længere på literen. Hvis man har 5 kilometer, cykler frem og tilbage fem dage om ugen i 50 uger om året, og man tager cyklen i stedet for bilen sparer man miljøet for omkring 225 kg CO2.

Transport i byen

Bor man i byen eller har man mest brug for at transportere sig over kortere distancer, så er det også oftere hurtigere at cykle end det er at tage bilen, eller at tage bussen for den sags skyld. En cykel kan komme til på mange stier, der sparer én for at holde for lysreguleringer og den kører så snart man sætter sig op på den. Hvis man kommer to minutter for sent ud af døren, så kommer man to minutter for sent i skole eller på arbejde, i modsætning til hvis man tager bussen, hvor en to minutters forsinkelse kan betyde, at man kommer et kvarter eller en halv time for sent. Man er helt fri for at tænke i køreplaner, og man slipper fuldstændig for spildtid ved busstoppestedet. Den fordel har man også som bilist, men i byen er cykler meget lettere at parkere, når man når frem, så man behøver ikke køre i ring og vente på en ledig plads. Cykelparkering koster heller aldrig x antal kroner i timen.

Skån miljøet ved at cykle

Hvis man har lyst til at være med til at gøre en forskel i verdens CO2-udledning og samtidig spare tid og penge, så må man ned forbi sin cykelbutik og købe en lækker cykel, eller man kan pudse sin gamle cykel op og sende den et smut til service, så den kan blive klar til endnu et træk. En cykel der er i orden og kører godt er en nødvendig motivation, hvis man overhovedet skal have lyst til at sætte sig på cyklen tidligt om morgen og igen sidst på eftermiddagen, når man træt skal hjem fra skole eller arbejde. Man kan være med til at forbedre verden – samtidig med man får dagens motion og en bid frisk luft.

GD Star Rating
loading...
Brug cyklen på de korte distancer - Spar tid og penge - Samt du skåner miljøet, 8.0 out of 10 based on 1 rating

Leave a Reply